- Voetverzorgingstips

Ouderwetse en natuurlijke behandelingsmethodes en verzorgingstips

Tips

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

Mijn persoonlijke tip: Prik blaren niet door!

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.

Voetlotions

In de voetlotions die in de zomer gebruikt worden zit vaak menthol. Dit houdt de voeten namelijk lekker koel. Het nadeel van deze lotions is dat uw huid er erg droog van kan worden. Gebruik daarom in de winter een lotion waar petroleum of glycerine in zit. Dit zorgt ervoor dat uw voeten weer lekker zacht worden!

Koude voeten voorkomen? Minder pumps dragen!

Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding.

Loop met uw blote voeten door het zand!

In de zomervakantie is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen ook nog eens een gratis massage!

Let wel op dat het zand niet te heet is geworden van de zon om met uw blote voeten op te lopen!

Behandeling van wratten,wild vlees en huidkloven

Door middel van helsesteen/zilvernitraat is het mogelijk deze aandoeningen te behandelen en te verwijderen. De behandeling is nagenoeg pijnloos en werkt zeer effectief. Wat ook zeer goed werkt bij wratten is behandeling met salicylzuur. De pedicure kan deze behandeling voor uw uitvoeren. In combinatie met het wrattenspreekuur bij de huisarts kunt u het optimale effect behalen. Zie fotogallerij.

Behandeling van kloven

Om deze pijnlijke kwaal te bestrijden kunt het het beste levertraanzalf gebruiken. Breng een ruime hoeveelheid aan op de kloof zelf en plak daar vervolgens een pleister overheen. Vooral 'snachts werkt dit erg goed omdat de voet dan niet belast wordt.

Ontstekingen

Wanneer u een ontsteking heeft aan bijvoorbeeld uw nagelwal is trekzalf(zwarte zalf) een uitstekend middel. Het helpt u snel van uw ontsteking af. Let wel!! Wanneer u diabetes heeft moet u met een ontsteking naar de huisarts gaan. Wanneer u een ingegroeide nagel heeft werkt trekzalf niet voldoende omdat het euvel(de ingegroeide nagel) eerst behandeld zal moeten worden door de pedicure.